By: Mohd Fazry Md Noor

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 19-Jan-2009 09:08 Email | Share | | Bookmark
Migrating

Mulai hari ini, new post akan berada di http://superyrzaf.blogspot.com/

Walaupon begitu ,laman ini akan sentiasa ada tetapi akan jarang2 diupdate.


Wednesday, 31-Dec-2008 01:22 Email | Share | | Bookmark
Laporan Workshop Ahkhadi 20 dan 21 Disember

One Word.....

BEST!!!!!

Aku pon tak tau nak mula dari mana story adventure aku nih...

Well.... Aku selama menceburi bidang hobi fotografi ni dok cari la kelas mana2 yang aku bole pi... Mula2 aku pi kelas basic yang dianjurkan geng2 FMDC Utara. Di sini la aku berkenalan dgn otai2 utara, seperti Jijan, Silmi dan Black. Depa memang sempoi la... Syok pi kelas tu... Banyak benda pasai komposisi aku belajar... Dapat juga berkenalan dengan Azmi. Semua participant dan juga cikgu mengajar (jijan, black dan ayarxoren) memang tak lokek ilmu. Naza pon banyak tolong aku belajar setting2 Canon. Terima kasih la kepada semua.

Banyak ilmu yg dapat dari situ, tapi aku rasa macam tak lengkap. Masih banyak basic yang perlu dipelajari. Lagi belajar lagi rasa bodoh macam kata Black.

So aku on teruskan pencarian mencari ilmu. wakakkaka...So satu hari terjumpa la web pasal kelas Adkhadi ni... Tgk price kelas dgn pakej yang ditawarkan memang sesuai dgn budget aku yang ciput nih..

So aku pon daftar, bayar dan tunggu la time kelas diadakan. Masalah jugak sebab kat KL. Taman Orkid plak tu. Ntah mana tah.. Aku dah la tak tau selok-belok KL nih... Tapi yang best ni, sifu Adkhadi kata tak pa, ada servis pickup peserta. Just tunggu kat tempat yang dijanjikan. WoW!!!

Pada tarikh dan tempat dijanjikan, Adkhadi sendiri yang mai amik dengan Wan.

Wan


Aku dgn Kak Dilla naik dengan Wan, dengan model kami sepanjang workshop, Nad (finalist Nur/Dara.com). So bermula la adventure ku... Jeng jeng jeng...

Menapak ke taman orkid


Masa first day tu, ada ramai gak facillitator yg jugak wedding fotog yang ada portfolio yang impressive join. Tapi apakan daya... aku tak ingat nama2 depa..
har har...

Sibuk dengan tutorial dan juga pengajaran


Pagi2 masa hari kedua.. testing backlighting, side lighting dan front lighting.


my hasil kerja (Meor n Keygen)



Sepanjang sesi workshop, biasa la, pasti ramai yang nak shoot model cun yang dibawa... hehhehehe...



Ni aku plak yang shoot (kasi besar skettttt... )


Gambar Nad kecik sket..


Kak Azue


Dan last sekali, Sifu Adkhadi...


Kesimpulan, A very enjoyable and enlighting adventure. Selama ni aku dok pk, cemana la nak dapat exposure yg betol, sekarang dah tau la guideline dia. Banyak benda yang tak tau, sekarang dah tau.. Mana2 basic yang dah tau, sekarang dah diperkukuhkan.... Tapi yang tak best, semakin banyak la pulak yang tak tau dan kena tau So my adventure continues..

Kepada newbie or mereka yang nak kukuhkan basic korang, this clas is highly recommended by me.

Finally, group foto, courtesy of Hafiz (hafiz@artizastudio.com)


p/s
Sila lawati fotopages adkhadi untuk update terkini
http://adhadi.fotopages.com/


Tuesday, 23-Dec-2008 05:23 Email | Share | | Bookmark
Hasil

Saja ja.. tadak kija... boring2... duk umah coti2....
Just looking for the light...





Sunday, 7-Dec-2008 07:19 Email | Share | | Bookmark
Majlis Pertunangan

It's official. Aku sudah bertunang... Off the market oledi
mamarazi, paparazi, cucurazi, pakcikrazi dan kawan2.. It's now official .. Y the wait? Aku nak tunggu gambar fotog baru nak wat announcement baru syiokkkkkkkkkkk.... Tapi ada org tu yang tak reti sabar, nak wat cemna....




p/s
Gambar diambil oleh http://derharkastudent.fotopages.com/
Aku tak amik gambar.. wat layout jer...

update 09 Disember 2008
erk.. image shack kelang aku block... tak leh tgk gambar kat opis...
update 10 Disember 2008
dah tuko pakai flickr, patut blei tgk dah kat opis..


Sunday, 23-Nov-2008 15:09 Email | Share | | Bookmark
Tag along bersama Azmieibra

Hari ni aku pegi menyibuk tag along Azmeibra pulak (http://azmieibra.fotopages.com/).. kui kui kui... Best la ikut dia. Banyak ilmu yg dicurahkan... Thanks bro kerana sudi bagi budak baru belajar ni ikut bro...

Aku ni tak berapa pandai lagi nak wat layout.. rasanya kali ni baru bole wat layout yg ok sket la... Usaha tangga kejayaan





p/s
Tahniah kepada pasangan mempelai, Azeri dan Anis


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net